Motorikpedagogen

skövde 27/3 - Utbildningsdag och Workshop

Hälsofrämjande och användarvänliga verktyg och redskap inom fysisk aktivitet, avslappning, återhämtning och hjärngympa. Under dagen varvas praktiska övningar med tillhörande teori och bakgrund. Välfyllt kurskompendium ingår.

målgrupp

För pedagoger och personal inom förskoleklass, skolår 1-6, fritidsverksamhet, elevhälsa, skolidrott, idrottsföreningar etc För dig som tycker det är viktigt att barn får uppleva och bibehålla rörelseglädje, via kroppsmedvetenhet får känna sig såväl kompetent som trygg i sin kropp, får träna att kunna växla mellan aktivitet och lugn, får upptäcka och använda sin egen förmåga till avslappning och återhämtning.

syfte

Att erbjuda en rolig och givande påfyllnadsdag baserad på material och övningar som är väl beprövade i praktiskt arbete och har visat sig vara mycket uppskattade av barn och pedagoger. Att deltagarna själva samtidigt får en återhämtande och stärkande dag får ses som bonus!

information

 • Skövde Yogacentrum
  Barrstigen 1D, 541 36 Skövde
 • 27 Mars 2020
 • Kursavgift - 1400 SEK
  Boka tidigt t.o.m. 6/3 - 1100 SEK
  Studentpris - 900 SEK

  Sista anmälningsdag 17/3
  Avbokning pga sjukdom: läkarintyg efterfrågas.

I ett flexibelt tänk finns självklart möjlighet att boka in en egen utbildningsdag på sin skola alternativt i sin kommun för egna skolor. Ta kontakt/maila mig för ett prat kring önskemål, upplägg och pris!
Välkommen med din anmälan! 20 platser/utbildningsdag finns.

innehåll

De olika delarna av kursen

Samarbetsövningar med yogainspiration. 
Här jobbar vi med samarbetsövningar två eller flera tillsammans, där man gemensamt utför en position/övning där bådas roll är lika viktig.
Man behöver kunna känna tillit sin kompis och även själv vara pålitlig.
Viktiga sociala förmågor som stärks är hänsyn, att fråga och lyssna in hur kompisen har det. Respekt, att rätta sig efter de svar man får och korrigera vid behov. Att även träna respekt gentemot sig själv, att känna efter i den egna kroppen och förmedla om något inte känns ok. Tolerans, i att se att alla är olika och har samma värde.

Att i ett fantasifullt upplägg följa sagan genom olika yogapositioner. Sagan avslutas med en vilostund.

Vi leker med bokstäver och ljud när vi formar bokstäver och ord med hjälp av kroppen.
En grovmotorisk övning som underlättar de finmotoriska läs- och skrivmomenten.

Vi utvecklar kroppsmedvetenhet genom guidad fokusering från tårna upp till huvudet. Denna teknik underlättar djup avslappning.

 

Vi provar övningar anpassade för barn och unga, utformade av Sara Emilionie i det framgångsrika konceptet MIMY – balansinstitutet.se
I studier och forskning läser vi hur mindfulnessövningar kan underlätta och stärka ungas förmåga att hantera stresspåslag och härbärgera motgångar.

Övningar att använda som välgörande och uppskattade avbrott under lektioner. Koordination, hjärngympa, kroppskontroll, fin och grovmotorik ingår.

Anmäl